Ueshiba Morihei idézetek

"Ne félelemmel és utálattal tekints erre a világra. Bátran nézz szembe bármivel, amit az istenek neked szánnak."
"Hallgasd meg a fenyő, a bambusz és a szilvafa tanítását. A fenyő örökzöld, szilárd gyökerű és tiszteletre méltó. A bambusz erős, rugalmas és törhetetlen. A szilvafa virága szívós, illatos és elegáns."

"A harcos-lét nem más, mint az életet fenntartó erő."
"A harcos valójában olyan embert jelent, aki ragaszkodik a szeretet erejéhez, és ezért a szolgálatába áll."
"A Béke Útja mérhetetlen és visszatükrözi a rejtett és megnyilvánult világok hatalmas céljait. A harcos az istenség élő oltára, olyan ember, aki ezeket a nemes célokat szolgálja."
"Amikor mélyen meghajolsz a világegyetem előtt, az ugyanúgy meghajol előtted, amikor Isten nevét kiáltod, ő visszhangzik benned."
"Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak."
"Az edzés célja az, hogy véget vessünk az ernyedtségnek, erősítsük testünket és fényesítsük lelkünket."
"A vas tele van szennyeződésekkel, melyek gyengévé teszik, de a kovácsolás során acéllá válik és borotvaéles kard lesz belőle. Az ember ugyanígy fejlődik."
"A Harcos Útja a harmónia létrehozása."
"A Béke Művészete négy fő erényen nyugszik: a Bátorságon, a Bölcsességen, a Szereteten és a Barátságon."
"Az Istenség nem valahol fent, a fejünk felett lakik. Ott van az égben, ott van a földön, és ott van bennünk is."

"Elmélkedj a világ működésén, hallgasd meg a bölcs ember szavait és tégy magadévá mindent, ami jó. Erre alapozva nyiss ajtót az igazság felé. Ne csukd be szemed az előtted lévő igazság előtt. Tanulmányozd, hogyan folyik a patak vize a völgyben, simán és szabadon a sziklák között. Tanulj a szent könyvekből és a bölcs emberektől is. Minden - még a hegyek, folyók, növények és fák is - a tanítód legyen."Ide írhatsz...

© Copyright Heiki Dojo Jászberény 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el